De kracht van een CMS-programma: eenvoudig websitebeheer zonder technische kennis
Geplaatst op 29-10-2024
Categorie: Computer en internet
Een CMS-pakket creëert voor u de mogelijkheid om op een makkelijke wijze content toe te voegen aan uw website. De door de beheerder of redacteur ingevoerde content zal automatisch in het juiste HTML-design getoond worden aan de bezoeker op de site. De beheerder of redacteur hoeft zelf geen HTML-code te plaatsen of de bewerken. Dit is een groot voordeel van CMS-systemen, aangezien de kans op fouten aanzienlijk is wanneer de beheerder zelf HTML-code moet aanpassen. Het niet correct afsluiten van een HTML-element kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat de website niet juist aan de bezoeker wordt getoond. Een CMS-systeem voorkomt dergelijke problemen met de website.
Voor de beheerders en redacteuren van de website is een IT-achtergrond niet noodzakelijk. Het beheer van de website is doorgaans zo eenvoudig dat externe expertise niet ingeschakeld hoeft te worden. Het beheer van de website heeft zelfs iemand zonder kennis van HTML of andere programmeertalen in de regel vrij snel onder de knie. Dit maakt het voor bedrijven relatief eenvoudig om een functionele website op te zetten en met deze website nieuwe klanten aan te trekken.
PHP is een populaire scripttaal waarbinnen veel CMS-pakketten zijn ontwikkeld. De PHP-bestanden van een CMS-pakket plaatst u uw hostingpakket, waarna er vaak een afzonderlijk installatiescript kan worden gestart. Via dit script stelt u bijvoorbeeld de verbinding met de database in.
Een CMS-programma brengt voor ondernemingen om een aantal redenen een kostenbesparing met zich mee. Aan de ene kant is er geen externe expertise nodig voor het bouwen en onderhouden van de website. Anderzijds is het beheer zo eenvoudig dat het (leren) aanpassen van de website weinig tijd zal kosten.
Als u het belangrijk vindt om in teamverband aan de website te werken, kies dan een PHP-script waarbij de mogelijkheid bestaat om meerdere gebruikers aan te maken. Iedere gebruiker krijgt dan eigen inloggegevens. Er kunnen rollen worden toegekend, zodat een gebruiker alleen de voor hem relevante onderdelen binnen de website kan wijzigen.